Boekje “Platteland2.0”

Posted on Tuesday, 2 August, 2011 by

0


Ik begon al jaren geleden met het schrijven van teksten voor dit boekje. Voorbeelden van ervaringen werden door de jaren heen verzameld. Het opschrijven en gedrukt krijgen duurde wat langer dan verwacht.

Nu is het er eindelijk, dankzij hulp van Dorine Ruter en vormgeving van Marijke Kreikamp. Het gaat over sociale media en platteland. Twitter, Linkedin, blogs: wat heb je er nou eigenlijk aan?

Hier kun je het boekje downloaden:

platteland2.0 boekje

 

Dit is de tekst op de achterkant.

Sociale media; steeds meer mensen maken er gebruik van. De fans zeggen dat sociale media een grote belofte inhouden, ook voor het platteland. Zo zouden sociale media helpen om betrokkenen bij een thema of een regio slagvaardige netwerken te laten vormen. De regio wordt weer belangrijker, doordat lokale diensten gevonden kunnen worden of aanbod kunnen bundelen.

Sociale media bieden kansen voor inspraak, samenwerken en het aanzwengelen en zichtbaar maken van lokale betrokkenheid. Maar worden die beloften ingelost?

In dit boekje een overzicht van de stand van zaken. Hoe gaan we van individuele vaardigheden in het gebruik van tools als Twitter, LinkedIn of blogs, over naar een collectief strategisch samenwerken?

Samen verder: info gevraagd en geboden

Hoe zetten mensen sociale media in om iets te bereiken binnen hun dorp of omgeving? Hoe kunnen overheden daarop inspelen? Daar valt de komende jaren veel over te leren. Om vanuit de praktijk te leren ben ik steeds op zoek naar interessante ervaringen van sociale media en plattelandsontwikkeling.

Het boekje is ook in geprinte versie verkrijgbaar. Past dit bij uw doelgroep of activiteit? Neem even contact op via info (apestaartje) netwerkplatteland.nl

Advertisements
Posted in: Uncategorized